Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuValmennus & koulutusAluevalmennusAlue-SMOhjeet osallistuville joukkueille

Ohjeet osallistuville joukkueille

Ilmoittautuminen (päivitys 20.2.2019 rosterin koko)

Alueet ilmoittavat aluejoukkueiden SM-turnaukseen kaksi joukkuetta/sukupuoli/turnaus. Joukkueeseen voi nimetä max. 14 pelaajaa. Toivottavaa on, että jokaisella joukkueella on kaksi valmentajaa. Ilmoittautumisen yhteydessä alue tilaa itselleen tarvittavan määrän kisapasseja, hotellimajoituksia, jne. Ilmoittautumisen yhteydessä alueet täyttävät pelaajatiedot täydellisinä. Maksut ja muut käytännön asiat hoidetaan kutsun yhteydessä tulevien tarkempien ohjeiden mukaisesti.

Pelaajan edustama alue 

i) Pelaaja edustaa aluetta, jolla hän asuu. ii) Kuortaneen valmennuskeskuksessa opiskeleva pelaaja valitaan sen alueen joukkueeseen, jolla hän on aloittanut aluejoukkuetoiminnan. iii) Pelaaja, joka vaihtaa asuinpaikkaa, mutta hän on ehtinyt pelata SM-turnauksessa, jatkaa kyseisen alueen edustamista SM-turnauksissa koko aluetoiminnan ajan. iv) Jos pelaaja muuttaa toiselle alueelle ja hän ei ole edustanut mitään aluetta aiemmin SM-turnauksessa, siirtyy hänen aluejoukkue-edustus uudelle alueelle.  

Edellisistä periaatteista poiketaan Urheilutoiminnan johtajan kirjallisella päätöksellä. Muutosesityksen tekee alueen päävalmentaja 4 (neljä) viikkoa ennen kyseistä SM-turnausta. 

Majoitus

Joukkueiden majoituksen yhteydessä on aina majoituttava vähintään yksi täysi-ikäinen valvoja/joukkue. Alueen päävalmentajat vastaavat viimekädessä joukkueiden esiintymisestä ja käyttäytymisestä turnauksessa.

Tuomarit

Turnauksen järjestävän alueen erotuomarinimeäjä nimeää koulutetut tuomarit turnaukseen alueen pääkouluttajan ohjauksessa. Alueet voivat tehdä yhteistyötä tuomarien valinnassa, liiton erotuomariryhmän (ETR) asettamien kehitystarpeiden mukaan.

Erotuomareiden kustannuksista vastaa lentopalloliitto. Turnauksissa aluetuomarikouluttaja nimeää tuomarit peleihin erotuomariryhmän nuorisotuomarivastaavan avustamana ja antaa tuomareille palautteen.

Turnaus on tuomareiden kouluttamistapahtuma. Uusien tuomarien koulutus järjestetään tarvittaessa ennen turnauksen alkua.
 

Lohkojako

Ykkösjoukkueet pelaavat omassa alkulohkossaan ja kakkosjoukkueet omassa lohkossaan.


Käyttäytyminen

Aluejoukkueiden SM-turnauksen ja sen ympärillä olevan järjestelmän tavoitteena on kehittää ja ohjata nuoria lentopalloilijoita huippu-urheilijan uralle. Kaikkien valmentajien, alueiden päävalmentajien johdolla, tavoitteena on edistää kehityksen mukaista käyttäytymistä, johon kuuluvat valmistautumien otteluihin, toiminta otteluissa, jälkipalaverit, ruokailut, riittävä lepo, urheilulliset elämäntavat jne.

Joukkueet ja pelaajat poistuvat turnauksesta vasta palkintojenjaon jälkeen. On erityisen tärkeää pelaajille oppia miten turnauksissa toimitaan sekä miten kunnioitetaan palkintojen saajia. Haluamme että turnaus saa kaikkien silmissä sen arvon joka sillä on. Turnaus on tärkein vuosittainen pelaajien katsastustapahtuma, toimitaan joukkueina sen mukaisesti.

Maajoukkuevalmentajat

Turnauksessa ovat paikalla kyseisen maajoukkueikäluokan valmentajat, päävalmentajat ja valmennuspäällikkö. Tavoitteena on käyttää viikonloppu tehokkaasti hyväksi molemminpuolisen hyvän vuorovaikutuksen aikaansaamiseksi ja suomalaisen nuorten huipulle tähtäävän toiminnan kehittämiseksi. Erityisen tärkeää tietoa maajoukkuevalmentajille on ns.uudet katsastuksen ulkopuolella olleet pelaajat joihin tulisi kiinnittää huomiota, tässä aluevalmentajien rooli on erityisen tärkeää. Turnauksen aikana he kertovat ko. ikäluokan maajoukkuetoiminnasta, valintaperusteista ja -kriteereistä.

Kustannukset

Jokainen alue vastaa omista kustannuksistaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Kisapassin hinta määräytyy vuosittain. Pohjoisen alueen kisapassin hinta voi olla halvempi kuin muilla alueilla johtuen muita pidemmistä matkoista ja siten kalliimmista matkakustannuksista.

Varusteet

Jokaisen alueen tulee käyttää selkeästi numeroituja peliasuja, joissa numerot vastaavat käsiohjelmaan annettuja tietoja. Numerot on annettava järjestäjälle ilmoittautumisen yhteydessä siten, että ne ovat jo painetussa käsiohjelmassa.