Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuMaajoukkueetUlkomaiden sarjat

Ulkomaiden sarjat

Euroopan sarjakaudet käynnissä - Upeita suomalaissuorituksia

11.10.2021 klo 16:32 | Ulkomaiden sarjat

Aaro Nikulan, Suvi Kokkosen ja Niko Suihkosen sarjakauden avaukset sujuivat todella hienosti Portugalin ja Ranskan liigoissa. Lue viikonvaihteen suomalaisotteista lisää ohessa.  

Aaro Nikulalle Portugalin lentopallon Supercupin mestaruus

04.10.2021 klo 12:57 | Ulkomaiden sarjat

Aaro Nikulan ura Euroopan ammattilaiskentillä käynnistyi heti pokaalia nostellen, kun hakkurin SL Benfica voitti viikonvaihteessa Portugalin lentopallon Supertacan eli Supercupin.  

Lentopallon EM-kilpailut CEV:n Vuoden tapahtuma - Egonu ja Ngapeth vuoden pelaajat

25.09.2021 klo 11:00 | Miesten maajoukkue

Yhden lohkon osalta Tampereella järjestetyt lentopallon EM-kilpailut on valittu Euroopan lentopalloliiton CEV:n vuoden tapahtumaksi. Naisten ja miesten EM-kilpailut järjestettiin yhteisesti kahdeksan eri maan kesken. Tampereen EM-kilpailujen pääsihteeri Riia Martinoja oli vastaanottamassa palkintoa perjantaina Slovenian Ljubljanassa.  

Mestarien liigassa mukavasti suomalaisväriä

25.09.2021 klo 10:39 | Euroopan cupit

Lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheenarvonnoissa perjantaina saatiin selkoa LP Salon kohtalon lisäksi myös tietoa myös monen muun suomalaisen ohjelmasta maailman kovimmassa seurajoukkueiden sarjassa. Pelaajista varmuudella mukana lohkovaiheessa ovat Eemi Tervaportti, Veeti Nikkinen sekä Lauri Kerminen. Tuomas Sammelvuo nähdään lisäksi valmennuspuolella.  

Kaisa Alangolle komea avaus Puolassa

25.09.2021 klo 10:16 | Ulkomaiden sarjat

Kolmen kuukauden tuuraussopimuksella Puolan liigan Radomka Radomiin liittynyt maajoukkuepassari Kaisa Alanko aloitti komeasti uudessa joukkueessa ja liigassa. Alanko johdatti Radomin 3-0 (25-22, 26-24, 27-25) -kotivoittoon kaikkiaan tasaisessa väännössä Bydgoszczia vastaan.  

Miesten olympialentiksessä ratkotaan pudotuspelijoukkueet sunnuntaina

31.07.2021 klo 09:20 | Ulkomaiden sarjat

Miesten lentopallon olympiaturnauksessa on pelattu 4/5 alkulohkojen kierrosta ja sunnuntaina ratkotaan lopullisesti pudotuspeleihin selviävät maat. Jo ennen päätöskierrosta paikan kahdeksan joukkoon ovat varmistaneet A-lohkosta Puola, Italia ja Kanada sekä B-lohkosta venäläiset olypiaurheilijat (ROC) ja Brasilia.   

Sammelvuon venäläiset miesten olympiaturnauksen alun ykkösryhmä

29.07.2021 klo 01:37 | Ulkomaiden sarjat

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän olympiaurheilijat (ROC) on ollut Tokion olympialaisten miesten lentopallon ykkösryhmä kolmen ensimmäisen pelipäivän ajalta. Venäläiset ovat ainoana kahdestatoista joukkueesta enää tappioitta ja heidän kovuuden ovat saaneet tuntea jo mm. ehdottomiin turnauksen suosikkeihin kuuluneet, ja toki edelleenkin kuuluvat, USA sekä Brasilia.  

Tokio2020 – olympialaisten ennakkoa

23.07.2021 klo 12:20 | Ulkomaiden sarjat

Nimimerkki ”Volleyball” tarjoaa suomalaisille lentopallon ystäville enemmän kuin tanakan ennakkopaketin Tokion olympialaisten lentopallosta. Tästä lukuun ja lauantaiaamuna TV:tä auki, maailman tavoitetuimmat palkinnot ovat jaossa!  

Tommi Siirilä siirtyy Slovenian liigaan

27.06.2021 klo 15:07 | Ulkomaiden sarjat

Lentopallon EM-kotikisoihin parhaillaan Veljesten riveissä valmistautuva Tommi Siirilä siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Slovenian liigaan OK Kamnik Calcit Volleyn paitaan. Kamnik oli viime kaudella Slovenian liigassa pronssilla voittaen cupmestaruuden. Challenge Cupissa sijoitus oli yhdeksäs.  

Salla Karhu lentopalloilemaan Unkarin liigaan

25.06.2021 klo 14:39 | Ulkomaiden sarjat

Naisten lentopallomaajoukkueen kantaviin voimiin viime vuodet kuulunut yleispelaaja Salla Karhu siirtyy LP Kangasalan paidasta ensi kaudeksi Unkarin Extraliigassa pelaavan Békéscsaba Röplabda SE:n riveihin. Békéscsaba oli viime vuonna Unkarin Extraliigassa ja cupissa hopealla. Mestaruuden se on voittanut viimeksi 2018. Békéscsaba pelaa Unkarin liigan lisäksi myös CEV Cupissa, jossa sen vastustajaksi arvottiin perjantaina puolalaisjoukkue LKS Lodz.  

Maajoukkuehakkuri Nikula Portugalin mestarin paitaan

04.06.2021 klo 19:44 | Miesten maajoukkue

Maajoukkuehakkuri Aaro Nikula siirtyy hallitsevan Suomen mestarin VaLePan paidasta Portugalin liigassa pelaavan Benfican paitaan. Benfica on Portugalin hallitseva mestari, joka on pelannut maan finaaleissa jokaisena pelattuna kertana vuodesta 2010 lähtien.  

Tervaportti, Suihkonen ja Haapakoski pääsivät juhlimaan mestaruuksia

19.04.2021 klo 10:16 | Ulkomaiden sarjat

Suomalaisjuhlintaa päästiin kokemaan viikonloppuna lentopallon merkeissä ympäri Euroopan. Eemi Tervaportti oli mukana voittamassa Puolan todella arvostettua mestaruutta, Niko Haapakoski juhli puolestaan Baltian liigan voittoa ja Niko Suihkonen liiganousua sekä Ranskan B-liigan mestaruutta. Lisäksi Roosa Koskelon finaalisarja sai Saksassa jatkoa ja Kaisa Alanko sekä Suvi Kokkonen varmistivat mitalin Ranskassa.  

Tervaportille ja Koskelolle mestaruudet katkolle

15.04.2021 klo 11:23 | Ulkomaiden sarjat

Eemi Tervaportti ja Roosa Koskelo pääsivät keskiviikkona juhlistamaan finaalivoittoja seurajoukkueidensa riveissä Puolan ja Saksan lentopalloliigoissa. Tervaportin Jstrzebski voitti Puolan ensimmäisen finaalin ja Koskelon Stuttgart Saksan toisen. Näin mestaruudet ovat molemmille katkolla viikonloppuna.  

Sammelvuo valmensi hopeaa Venäjällä - Koskelo Saksan finaaliavauksen tähti

12.04.2021 klo 09:24 | Kilpailu

Tuomas Sammelvuon jo todella komeaan ansiolistaan lisättiin viikonvaihteessa Venäjän Superliigan hopea, kun Zenit Pietari eteni aina finaaliotteluun asti. Finaalissa Lauri Kermisenkin riveissään omaava Dinamo Moskova oli parempi 3-1. Kerminen pelasi kauden aikana Eurocupin otteluissa, mutta esiintyi myös kahdesti Superliigassa mestarijoukkueen liberona. Saksassa Roosa Koskelon Stuttgart avasi finaalisarjan komealla 3-0 -vierasvoitolla Koskelon oltua kentän paras pelaaja.  

Uutisarkisto