Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuMaajoukkueetUlkomaiden sarjat

Ulkomaiden sarjat

Tervaportti, Suihkonen ja Haapakoski pääsivät juhlimaan mestaruuksia

19.04.2021 klo 10:16 | Ulkomaiden sarjat

Suomalaisjuhlintaa päästiin kokemaan viikonloppuna lentopallon merkeissä ympäri Euroopan. Eemi Tervaportti oli mukana voittamassa Puolan todella arvostettua mestaruutta, Niko Haapakoski juhli puolestaan Baltian liigan voittoa ja Niko Suihkonen liiganousua sekä Ranskan B-liigan mestaruutta. Lisäksi Roosa Koskelon finaalisarja sai Saksassa jatkoa ja Kaisa Alanko sekä Suvi Kokkonen varmistivat mitalin Ranskassa.  

Tervaportille ja Koskelolle mestaruudet katkolle

15.04.2021 klo 11:23 | Ulkomaiden sarjat

Eemi Tervaportti ja Roosa Koskelo pääsivät keskiviikkona juhlistamaan finaalivoittoja seurajoukkueidensa riveissä Puolan ja Saksan lentopalloliigoissa. Tervaportin Jstrzebski voitti Puolan ensimmäisen finaalin ja Koskelon Stuttgart Saksan toisen. Näin mestaruudet ovat molemmille katkolla viikonloppuna.  

Sammelvuo valmensi hopeaa Venäjällä - Koskelo Saksan finaaliavauksen tähti

12.04.2021 klo 09:24 | Kilpailu

Tuomas Sammelvuon jo todella komeaan ansiolistaan lisättiin viikonvaihteessa Venäjän Superliigan hopea, kun Zenit Pietari eteni aina finaaliotteluun asti. Finaalissa Lauri Kermisenkin riveissään omaava Dinamo Moskova oli parempi 3-1. Kerminen pelasi kauden aikana Eurocupin otteluissa, mutta esiintyi myös kahdesti Superliigassa mestarijoukkueen liberona. Saksassa Roosa Koskelon Stuttgart avasi finaalisarjan komealla 3-0 -vierasvoitolla Koskelon oltua kentän paras pelaaja.  

Tervaportti Puolan finaaleihin, Sammelvuo Venäjän välieriin

08.04.2021 klo 13:06 | Ulkomaiden sarjat

Eemi Tervaportin Jastrzebski Wegiel selvitti keskiviikkona tiensä Puolan lentopalloliigan finaaleihin ja samaan aikaan Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit Pietari varmisti paikkansa Venäjän Superliigan Final6-turnauksessa välieriin. Välieräpaikan Venäjällä saavutti myös Lauri Kermisen edustama Dinamo Moskova. Kerminen ei pelaa Venäjän Superliigan otteluissa.  

Suomalaiskaksikko valmensi pronssia Japanissa - naiset loistivat Ranskassa ja Saksassa

04.04.2021 klo 12:43 | Ulkomaiden sarjat

Päättynyt lentopalloviikko oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs. Tommi Tiilikainen ja Kasper Vuorinen johtivat Nagoyan pronssille Japanissa, Roosa Koskelo Stuttgartin finaaleihin Saksassa ja Kaisa Alanko - Suvi Kokkonen kaksikko loisti Ranskassa Nantesin mitalijahdissa. Lisäksi mitalikantaan pääsivät Virossa Sauli Sinkkonen sekä Niko Haapakoski.  

Sinkkonen Viron finaaleissa - Suihkonen voiton päässä noususta Ranskassa

30.03.2021 klo 10:27 | Kilpailu

Euroopan kentillä on päästy vauhdilla pudotuspeliaikaan myös suomalaispelaajien ja -valmentajien osalta. Sauli Sinkkosen Saaremaa pelaa jo Viron finaaleissa, Niko Suihkosen ranskalaisjoukkue on voiton päässä noususta pääsarjaan ja paljon muuta.  

Lauri Kermisestä neljäs suomalainen lentopallon Eurocupin mestari

26.03.2021 klo 13:50 | Euroopan cupit

Libero Lauri Kerminen kirjoitti nimensä yhä vahvemmin suomalaiseen lentopallohistoriaan ollessaan voittamassa toiseksi arvokkaimman Eurocupin eli CEV Cupin mestaruutta Dinamo Moskovan paidassa Pietarissa torstai-iltana. Kaksioisaisessa finaalissa kaatui Tuomas Sammelvuon valmentaja Zenit Pietari. Sammelvuosta tuli ensimmäinen suomalaisvalmentaja Eurocupin finaaleissa.  

Madsenin kausi päättyi kesken Tsekeissä - Kokkonen liekeissä Ranskassa

22.03.2021 klo 17:09 | Ulkomaiden sarjat

Iloa ja surua, voittoja ja tappiota - näitä kaikkia toivat muiden viikkojen tapaan myös päättynyt suomalaispelaajille ulkomaiden kentillä. Suurin suru oli Tsekeissä Michaela Madsenilla, kun maan sarja jouduttiin lopettamaan koronaviruksen myötä nyt lopullisesti tämän kauden osalta. Suvi Kokkonen puolestaan vietti 21 pisteen iltaa hakkurina Ranskassa ja Roosa Koskelo oli kentän paras Stuttgartin pelattua itsensä Saksassa välieriin.  

Alanko ja Kokkonen lähellä isoa voittoa Ranskassa

08.03.2021 klo 17:40 | Ulkomaiden sarjat

Viikon suomalaisten lentopallokuulumiset sisältävät mm. Piia Korhosen paluun kentälle Italiassa, Kaisa Alangon ja Suvi Kokkosen sarjakärjen tiukan uhmaamisen Ranskassa sekä jo liudan alkaneita pudotuspelejä.  

Lentopallon CEV Cupissa nähdään suomalaismestari

05.03.2021 klo 09:01 | Euroopan cupit

Lentopallon toiseksi arvokkaimmassa Euroopan cup-kilpailussa, CEV cupissa, nähdään 2021 suomalaismestari. Tämä selvisi jo välierävaiheessa, kun Lauri Kermisen edustama Dinamo Moskova ja Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit Pietari selvittivät tiensä venäläisjoukkueiden keskinäiseen finaaliin. Finaalit pelataan 16.3. Moskovassa ja 23.3. Pietarissa.  

Koskelolle arvokas askel kohti runkosarjavoittoa Saksassa - Muurinen johti joukkueensa puhtaalla pelillä runkosarjan voittoon Ruotsissa

01.03.2021 klo 17:04 | Ulkomaiden sarjat

Päättynyt lentopalloviikko oli todella vilkas suomalaisittain myös ulkomailla. Roosa Koskelon Stuttgart otti ison askeleen runkosarjan voittoa kohden Saksassa, Piia Korhosen Olbia palasi kuukauden tauon jälkeen peleihin Italiassa ja Oskar Muurinen johti Sollentunan Ruotsin Elitserienin runkosarjan voittoon ilman yhtään tappiota.  

Kerminen, Sammelvuo ja Banks CEV Cupin välierissä

22.02.2021 klo 13:16 | Euroopan cupit

Lentopallon Mestarien liigan jälkeen Euroopan arvokkaimpana cupkilpailuna kisattavan CEV Cupin miesten välierissä on hyvä suomalaisedustus. Lauri Kerminen sekä Tuomas Sammelvuo ovat joukkueidensa mukana keskiviikona pelattavissa otteluissa. Lisäksi miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks on mukana seurajoukkueensa päävalmentajana ja maajoukkueemme scout Panagiotis Kountouridis samassa joukueessa.  

Ulkomaan viikkokuulumiset: Tervaportti Puolan cupissa Final4:iin

22.02.2021 klo 11:39 | Ulkomaiden sarjat

Lentopalloviikko piti jälleen sisällään melkoisen määrän suomalaisesiintymisiä ulkomaan kentillä. Seuraavassa kertaus tuloksiin ja niiden taakse.  

Suomen lentopallon lähettiläiden avausjakso nähtävissä ja kuultavissa

20.02.2021 klo 10:59 | Ulkomaiden sarjat

Uudessa Suomen lentopallon lähettiläät -sarjassa tutustutaan pelaajiimme ja valmentajiimme niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Viikottaisessa sarjassa luodaan katseita persooniin pelejä unohtamatta.  

Roosa Koskelolla megaerä Saksassa - Sveitsin pudotuspelit käyntiin

15.02.2021 klo 11:06 | Ulkomaiden sarjat

Roosa Koskelon Stuttgart tarvitsi 42 pistettä voittaakseen erän Saksassa. Sveitsin suomalaiskaksikko Henrik Porkka - Antti Ronkainen pääsivät jo pudotuspelitunnelmaan.  

Uutisarkisto