Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuMaajoukkueetUlkomaiden sarjat

Ulkomaiden sarjat

Miesten olympialentiksessä ratkotaan pudotuspelijoukkueet sunnuntaina

31.07.2021 klo 09:20 | Ulkomaiden sarjat

Miesten lentopallon olympiaturnauksessa on pelattu 4/5 alkulohkojen kierrosta ja sunnuntaina ratkotaan lopullisesti pudotuspeleihin selviävät maat. Jo ennen päätöskierrosta paikan kahdeksan joukkoon ovat varmistaneet A-lohkosta Puola, Italia ja Kanada sekä B-lohkosta venäläiset olypiaurheilijat (ROC) ja Brasilia.   

Sammelvuon venäläiset miesten olympiaturnauksen alun ykkösryhmä

29.07.2021 klo 01:37 | Ulkomaiden sarjat

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän olympiaurheilijat (ROC) on ollut Tokion olympialaisten miesten lentopallon ykkösryhmä kolmen ensimmäisen pelipäivän ajalta. Venäläiset ovat ainoana kahdestatoista joukkueesta enää tappioitta ja heidän kovuuden ovat saaneet tuntea jo mm. ehdottomiin turnauksen suosikkeihin kuuluneet, ja toki edelleenkin kuuluvat, USA sekä Brasilia.  

Tokio2020 – olympialaisten ennakkoa

23.07.2021 klo 12:20 | Ulkomaiden sarjat

Nimimerkki ”Volleyball” tarjoaa suomalaisille lentopallon ystäville enemmän kuin tanakan ennakkopaketin Tokion olympialaisten lentopallosta. Tästä lukuun ja lauantaiaamuna TV:tä auki, maailman tavoitetuimmat palkinnot ovat jaossa!  

Tommi Siirilä siirtyy Slovenian liigaan

27.06.2021 klo 15:07 | Ulkomaiden sarjat

Lentopallon EM-kotikisoihin parhaillaan Veljesten riveissä valmistautuva Tommi Siirilä siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Slovenian liigaan OK Kamnik Calcit Volleyn paitaan. Kamnik oli viime kaudella Slovenian liigassa pronssilla voittaen cupmestaruuden. Challenge Cupissa sijoitus oli yhdeksäs.  

Salla Karhu lentopalloilemaan Unkarin liigaan

25.06.2021 klo 14:39 | Ulkomaiden sarjat

Naisten lentopallomaajoukkueen kantaviin voimiin viime vuodet kuulunut yleispelaaja Salla Karhu siirtyy LP Kangasalan paidasta ensi kaudeksi Unkarin Extraliigassa pelaavan Békéscsaba Röplabda SE:n riveihin. Békéscsaba oli viime vuonna Unkarin Extraliigassa ja cupissa hopealla. Mestaruuden se on voittanut viimeksi 2018. Békéscsaba pelaa Unkarin liigan lisäksi myös CEV Cupissa, jossa sen vastustajaksi arvottiin perjantaina puolalaisjoukkue LKS Lodz.  

Maajoukkuehakkuri Nikula Portugalin mestarin paitaan

04.06.2021 klo 19:44 | Miesten maajoukkue

Maajoukkuehakkuri Aaro Nikula siirtyy hallitsevan Suomen mestarin VaLePan paidasta Portugalin liigassa pelaavan Benfican paitaan. Benfica on Portugalin hallitseva mestari, joka on pelannut maan finaaleissa jokaisena pelattuna kertana vuodesta 2010 lähtien.  

Tervaportti, Suihkonen ja Haapakoski pääsivät juhlimaan mestaruuksia

19.04.2021 klo 10:16 | Ulkomaiden sarjat

Suomalaisjuhlintaa päästiin kokemaan viikonloppuna lentopallon merkeissä ympäri Euroopan. Eemi Tervaportti oli mukana voittamassa Puolan todella arvostettua mestaruutta, Niko Haapakoski juhli puolestaan Baltian liigan voittoa ja Niko Suihkonen liiganousua sekä Ranskan B-liigan mestaruutta. Lisäksi Roosa Koskelon finaalisarja sai Saksassa jatkoa ja Kaisa Alanko sekä Suvi Kokkonen varmistivat mitalin Ranskassa.  

Tervaportille ja Koskelolle mestaruudet katkolle

15.04.2021 klo 11:23 | Ulkomaiden sarjat

Eemi Tervaportti ja Roosa Koskelo pääsivät keskiviikkona juhlistamaan finaalivoittoja seurajoukkueidensa riveissä Puolan ja Saksan lentopalloliigoissa. Tervaportin Jstrzebski voitti Puolan ensimmäisen finaalin ja Koskelon Stuttgart Saksan toisen. Näin mestaruudet ovat molemmille katkolla viikonloppuna.  

Sammelvuo valmensi hopeaa Venäjällä - Koskelo Saksan finaaliavauksen tähti

12.04.2021 klo 09:24 | Kilpailu

Tuomas Sammelvuon jo todella komeaan ansiolistaan lisättiin viikonvaihteessa Venäjän Superliigan hopea, kun Zenit Pietari eteni aina finaaliotteluun asti. Finaalissa Lauri Kermisenkin riveissään omaava Dinamo Moskova oli parempi 3-1. Kerminen pelasi kauden aikana Eurocupin otteluissa, mutta esiintyi myös kahdesti Superliigassa mestarijoukkueen liberona. Saksassa Roosa Koskelon Stuttgart avasi finaalisarjan komealla 3-0 -vierasvoitolla Koskelon oltua kentän paras pelaaja.  

Tervaportti Puolan finaaleihin, Sammelvuo Venäjän välieriin

08.04.2021 klo 13:06 | Ulkomaiden sarjat

Eemi Tervaportin Jastrzebski Wegiel selvitti keskiviikkona tiensä Puolan lentopalloliigan finaaleihin ja samaan aikaan Tuomas Sammelvuon valmentama Zenit Pietari varmisti paikkansa Venäjän Superliigan Final6-turnauksessa välieriin. Välieräpaikan Venäjällä saavutti myös Lauri Kermisen edustama Dinamo Moskova. Kerminen ei pelaa Venäjän Superliigan otteluissa.  

Suomalaiskaksikko valmensi pronssia Japanissa - naiset loistivat Ranskassa ja Saksassa

04.04.2021 klo 12:43 | Ulkomaiden sarjat

Päättynyt lentopalloviikko oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs. Tommi Tiilikainen ja Kasper Vuorinen johtivat Nagoyan pronssille Japanissa, Roosa Koskelo Stuttgartin finaaleihin Saksassa ja Kaisa Alanko - Suvi Kokkonen kaksikko loisti Ranskassa Nantesin mitalijahdissa. Lisäksi mitalikantaan pääsivät Virossa Sauli Sinkkonen sekä Niko Haapakoski.  

Sinkkonen Viron finaaleissa - Suihkonen voiton päässä noususta Ranskassa

30.03.2021 klo 10:27 | Kilpailu

Euroopan kentillä on päästy vauhdilla pudotuspeliaikaan myös suomalaispelaajien ja -valmentajien osalta. Sauli Sinkkosen Saaremaa pelaa jo Viron finaaleissa, Niko Suihkosen ranskalaisjoukkue on voiton päässä noususta pääsarjaan ja paljon muuta.  

Lauri Kermisestä neljäs suomalainen lentopallon Eurocupin mestari

26.03.2021 klo 13:50 | Euroopan cupit

Libero Lauri Kerminen kirjoitti nimensä yhä vahvemmin suomalaiseen lentopallohistoriaan ollessaan voittamassa toiseksi arvokkaimman Eurocupin eli CEV Cupin mestaruutta Dinamo Moskovan paidassa Pietarissa torstai-iltana. Kaksioisaisessa finaalissa kaatui Tuomas Sammelvuon valmentaja Zenit Pietari. Sammelvuosta tuli ensimmäinen suomalaisvalmentaja Eurocupin finaaleissa.  

Madsenin kausi päättyi kesken Tsekeissä - Kokkonen liekeissä Ranskassa

22.03.2021 klo 17:09 | Ulkomaiden sarjat

Iloa ja surua, voittoja ja tappiota - näitä kaikkia toivat muiden viikkojen tapaan myös päättynyt suomalaispelaajille ulkomaiden kentillä. Suurin suru oli Tsekeissä Michaela Madsenilla, kun maan sarja jouduttiin lopettamaan koronaviruksen myötä nyt lopullisesti tämän kauden osalta. Suvi Kokkonen puolestaan vietti 21 pisteen iltaa hakkurina Ranskassa ja Roosa Koskelo oli kentän paras Stuttgartin pelattua itsensä Saksassa välieriin.  

Uutisarkisto