Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuKilpailuSeurasiirrot ja farmisopimuksetFarmisopimukset

Farmisopimukset

Kahden aikuisten sarjoissa pelaavan joukkueen välillä voidaan tehdä farmijoukkuesopimus. Seuralla voi olla useita farmisopimuksia.
Joukkue voi toimia samaan aikaan sekä emo- (=ylemmän sarjatason joukkue)- että farmiseurana (myös seuran sisällä), mutta sopimukseen nimetty pelaaja voi kuulua vain yhden farmisopimuksen piiriin.
Farmisopimus voidaan solmia vain seuraavien sarjatasojen välillä (miehet ja naiset):

ylemmän sarjatason joukkue /    farmijoukkue
mestaruusliiga 1- tai 2-sarja
1-sarja 2-sarja

Farmisopimukseen nimetyllä pelaajalla tulee olla pysyvä edustusoikeus emo- tai farmijoukkueessa eli -sopimukseen ei voi nimetä kaksoisedustuksella, pelaajalainalla tai kansainvälisellä seurasiirrolla Suomessa pelaavaa ulkomaalaista pelaajaa.
Farmisopimuksen piiriin kuuluvat pelaajat voivat sarjakauden aikana siirtyä rajoituksetta emo- ja farmijoukkueiden välillä ilman karenssipäiviä.
Huom! Farmijoukkuesopimuksen alaisia siirtoja tehtäessä mestaruusliigan ja 1-sarjojen mahdolliset ylä- ja alajatkosarjat tulkitaan runkosarjakauteen kuuluviksi, jolloin pääosin emojoukkueessa pelanneiden pelaajien osallistumisoikeus farmijoukkueen peleihin päättyy jatkosarjojen päättyessä.

Farmijoukkuesopimukset on tehtävä vuosittain 30.11. mennessä ja sopimuksen päättyessä 30.4. pelaajien oikeudet palautuvat heidän pysyvän edustusoikeuden mukaisiin seuroihinsa.

Farmijoukkuesopimusten rekisteröintimaksu on ensimmäisen sopimuksen osalta 500 € ja sitä seuraavilta 250 €. Saman seuran sisäisen sopimuksen maksu on 250 €.

Rekisteröintimaksun tilinumero: FI38 4108 0010 9830 08

Farmisopimuslomake kausi 2021-2022

Lisää kilpailusäännöissä §18 ja 19