Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuKilpailuKilpailusäännöt, sarjamääräykset ja pöytäkirjatLiberosääntö

Liberosääntö

Liberopelaaja
Joukkueilla on oikeus nimetä pelaajalistan (14 pelaajaa) joukosta enintään kaksi liberopelaajaa. Kun pelaajalistassa on 13 tai 14 pelaajaa, tulee joukkueen nimetä 2 liberoa. Liberopelaajat on merkittävä sähköiseen pöytäkirjaan tuntia ennen ottelun alkua. Liberot ovat ottelukohtaisia. HUOM! Vain yksi libero voi olla kerrallaan kentällä

Liberon uudelleen nimeäminen
Sääntö 19.4.1
Libero tulee kyvyttömäksi jatkamaan peliä, jos hän loukkaantuu, sairastuu tai hänet poistetaan erästä tai ottelusta.
Valmentaja voi millä syyllä tahansa tai hänen puuttuessa pelikapteeni, ilmoittaa liberon olevan kyvytön jatkamaan peliä.
Alla olevissa kaavioissa on liberon uudelleen nimeämisiin liittyvät mahdollisuudet eri vaihtoehdoissa.

Joukkueella 2 liberoa Joukkueella yksi libero

Mikäli joukkueen, jolla on 7 pelaajaa, joista yksi on nimetty liberoksi, kenttäpelaaja loukkaantuu, se häviää ottelun, sillä nimettyä liberoa ei sen pelin aikana voi muuttaa kenttäpelaajaksi.

Liberon käyttö nuorten sarjoissa
Joukkueilla on oikeus nimetä pelaajalistan (14 pelaajaa) joukosta enintään kaksi liberopelaajaa. Kun pelaajalistassa on 13 tai 14 pelaajaa, tulee joukkueen nimetä 2 liberoa. Liberopelaajat on merkittävä sähköiseen pöytäkirjaan tuntia ennen ottelun alkua. Liberot ovat ottelukohtaisia. HUOM! Vain yksi libero voi olla kerrallaan kentällä. 

Liberon käyttö mastersien sarjoissa
Otteluissa voi käyttää eräkohtaista liberoa.
Liberoita ei tarvitse merkitä pelaajaluetteloon etukäteen. Mikäli joukkueella on vähintään seitsemän pelaajaa, se voi valita näistä vaikka jokaiseen erään erikseen yhden liberopelaajan. Seuraaviin eriin aina ennen erän alkua joukkue voi vaihtaa uuden pelaavan liberon. Libero merkitään pöytäkirjaan siten, että pelaajan nimen perään merkitään ennen kunkin erän alkua missä erässä hän pelaa liberona (esim. L1, L2, L3). ) 5