Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuBeach volleyNuorten maajoukkuetoimintaPelaajien tarkkailu ja arvokisavalinnat

Pelaajien tarkkailu ja arvokisat

Harjoitustapahtumat ovat merkittävä osa valmistautumisessa tuleviin arvokisoihin. Valinta edellyttää parilta/pelaajalta osallistumista harjoitustapahtumiin! Valmentajat kiertävät turnauksissa tarkkailemassa pelaajia tulevia arvokisavalintoja varten. Turnauksissa pelaajat saavat keskittyä pelaamiseen ja maajoukkuevalmentajat pelaajien tarkkailuun. Palautteet ja keskustelut pelaajien kanssa hoidetaan harjoitustapahtumissa. Meitä saa toki lähestyä myös turnauksissa mutta omalta osaltamme annamme pelaajille ja heidän omille valmentajilleen toimintarauhan turnauksissa ja peleissä.

Arvokisatarkkailussa painopiste on U18 ikäluokassa mutta seuraamme myös U14 ja U16 ikäluokan pelejä, jotta voimme antaa ehdotuksia harjoitusten ja pelin kehittämiseen ajatellen tulevia kilpailutapahtumia.

Arvokisavalinnan (U18 EM-kisat) kriteerit ovat:
1. Urheilijoiden sitoutuneisuus beach volley harjoitteluun ja kilpailuun. Beach volleyn priorisointi ykköslajiksi (ei kuitenkaan estä lentopalloa toisena lajina).
2. Urheilijoiden kansainvälinen menestyspotentiaali pidemmällä aikavälillä.
3. Leiritystoiminnan aikana havainnoidut fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet sekä lajitaidot.
4. Kilpailumenestys.

Näyttöjen antaminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:
1.    Harjoitustapahtumat (sis. keskustelut pelaajien kanssa)
2.    Kilpailulliset näytöt, jotka annetaan turnauksissa. Kaikki turnaukset lasketaan näytöiksi järjestyksessä: KV-turnaukset, SM-kiertue, avoin kiertue (JNBT), junioreiden SM-kiertue. Turnauksissa tarkkailemme erityisesti pelitapaa, sijoitus ei ole ensisijainen näyttöperuste. Valintakriteerinä kilpailumenestystä ei arvioida yhden yksittäisen turnauksen tai pelin perusteella, vaan kilpailumenestystä arvioidaan kokonaisuutena.