helmikuu
tammikuu
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
elokuu
heinäkuu
kesäkuu
toukokuu
huhtikuu
maaliskuu
helmikuu
tammikuu
joulukuu
marraskuu
lokakuu
syyskuu
Suomalainen naisurheilu on nosteessa
— 08.11.2018 Uutiset
Suomalaisen yksilöurheilun arvokisamenestys lepää nykyään tosi vahvasti naisurheilun varassa. Naisten palloilulajeissakin on menty eteenpäin, mistä hyvinä esimerkkeinä naisten lentopallomaajoukkue ja pian Mestarien liigan lohkovaiheeseen starttaava Hämeenlinna.

Aitajuoksija Lotta Harala kertoo, miten hänestä tuli brändi sosiaalisessa mediassa
Lentopalloliitto ja Hämeenlinnan Lentopallokerho järjestivät torstaina Helsingissä keskustelutilaisuuden, jonka aihe oli Missä menee suomalainen naisurheilu?
Asiaa pohdittiin monelta kantilta. Urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen toi siihen Olympiakomitean näkökulmaa.
- Miesten ja naisten asema on kuta kuinkin tasapainossa, kun katsotaan esimerkiksi tukea saavien urheilijoiden määrää
- Ammattilaisurheilijoissa on kuitenkin naisia hyvin vähän. Selkeä epäkohta on myös, että ammattivalmentajien määrästä naisten osuus on hyvin pieni. Tämä on rakenteellinen asia, joka pitäisi korjata ja ohjata naisia entistä enemmän valmentamisen pariin, Paananen sanoo.
- Nainen voi ihan hyvin valmentaa esimerkiksi palloilulajien pääsarjoissa. Se on jo moneen kertaa nähty.
Paananen toivoo myös naisurheilun arvostuksen nousua, esimerkiksi joukkuelajeissa.
- Lentopallo ja pesäpallo ovat sellaisia lajeja, joissa naisten ja miesten pääsarjan arvostus on lähellä toisiaan.
Opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Tiina Kivisaari toi keskusteluun valtiovallan näkökulmaa.
- Suomi on profiloitunut tasa-arvoasioissa. Ministeriön rahoittamat hankkeet Valmentaa kuin nainen ja Johtaa kuin nainen ovat olleet todella hyviä ja ovat poikineet taas lisää hyviä asioita. Ministeriö myös jakaa vuosittain Piikkarit-palkintoa tasa-arvoasioissa kunnostautuneille tahoille, Kivisaari sanoo.
- Jokaisella liikuntajärjestöllähän pitää myös olla tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ja järjestöiltä odotetaan suunnitelman lisäksi myös konkreettisia tekoja.
Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja korosti keskustelussa lentopallon tasa-arvoisuutta. Lentopallon Mestaruusliigassa naisten ja miesten seurat toimivat rinta rinnan ja naisten maajoukkueeseen panostetaan nykyään miesten tavoin. Beach volleyssa ja istumalentopallossa naisten maajoukkueet ovat nousseet lajien lippulaivoiksi.
Oman mielenkiintoisen näkökulmansa keskusteluun toi aitajuoksija Lotta Harala, joka on luonut itsestään brändin sosiaalisessa mediassa ja rahoittaa urheilemistaan somen avulla.
- Näkyvyys sosiaalisessa mediassa on minulle erittäin tärkeää ja teen sen eteen paljon työtä, Harala kertoo. Hänellä on esimerkiksi viikkokalenteriin merkittynä mitä hän minäkin päivänä laittaa Instagramiin. Harala ei tiedä Suomesta ketään muuta urheilijaa, joka tekisi somessa niin systemaattista työtä kuin hän. Näin hän myös hankkii yhteiskumppaneita ja rahaa valmentautumiseen.
- Valtaosa tuloistani tulee tällä hetkellä somenäkyvyyden kautta. Olen myös luonut yrityksille paketteja, mitä minulla on tarjottavaa heille. Julkisuutta, osallistumista heidän tilaisuuksiinsa, kuvauksia ja niin edelleen.
- Minulle on tärkeää, että yrityksellä ja minulla on samat arvot. Se on tärkeää minkälaista sanomaa ja viestiä tuon ulos. Ehkä sen takia yhteistyökumppanit ovat pysyneet mukana vuodesta toiseen.
- Sosiaalisessa mediassa olen jakanut kaikkea mitä teen ja mitä prosesseja käyn läpi. Se on iso juttu, että niihin pystytään samaistumaan. Näytän niin ilot kuin surutkin. Isot tunteet kuuluvat urheiluun, Lotta Harala sanoo.
Hämeenlinnan Pallokerhon edustajat kertoivat tilaisuuden päätteeksi omista ajatuksistaan naisten Mestarien liigasta, joka heidän osaltaan alkaa 20.11. vierasottelulla venäläistä Dinamo Kazania vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on Hämeenlinnassa 19.12. klo 18.30 ja vastassa on turkkilainen Eczacibasi Istanbul. Lohkon neljäs joukkue on venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg.
Jaa uutinen — Facebookissa
Takaisin