Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuPelaamaanLentis Taituri

Lentis Taituri - Club for 100

Materiaalit

Mitalien tilaus

Lentis Taituri perustuu erilaisiin taitoharjoitteisiin eli temppuihin. Temput puolestaan on ryhmitelty tasoihin, jotka on suoritettava helpoimmasta vaikeimpaan.

Nämä edellä mainitut harjoitteet on tarkoitettu 6-18 vuoden ikäisille lentopalloilijoille. Tasojen tarkoituksena on simuloida harjoitteiden vaativuuden kasvua pelaajan taitojen karttuessa. Tarkoitus on, että sekä pelaaja itse että valmentaja voivat seurata numeraalisesti taitojen kehittymistä ja sen vuoksi olisi hyvä käyttää joka harjoituksessa noin 10 minuuttia näiden harjoitteiden suorittamiseen.

Sellainen pelaaja, joka on erittäin motivoitunut itsensä kehittämiseen, saa näistä harjoitteista jatkuvasti lisämotivaatiota. Nämä harjoitteet ovat työkalu valmentajalle ja pelaajille helpottamaan pallokontrollin merkityksen ymmärtämistä lentopallossa. Näitä harjoitteita voidaan tehdä omatoimisesti ulkona tai muulla omalla ajalla, jos pelaaja haluaa kehittyä taitavammaksi ja taitavammaksi.

Harjoitteet kehittävät myös pelaajien tunteiden hallintaa kuten pettymyksen sietokykyä, keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä. Nämä ovat tärkeitä asioita valmentajien muutenkin puhua pelaajien kanssa ja nämä harjoitteet tuovat näitä tunteita käsiteltäviksi.

Joukkueen näkökulmasta on tärkeää, että kaikki pelaajat kehittyvät näissä taidoissa henkilökohtaisesti ja pienet palkinnot jokaiselle vuorollaan vahvistavat joukkuehenkeä ja käsitystä siitä että joukkueen taso on noussut. Otteluiden voittaminen on mahdollista vain joukkueena ja sen vuoksi kaikkien kehittyminen on jokaisen joukkueen jäsenen yhteinen asia.

Tekemällä näitä harjoitteita voit myös viestittää lasten vanhemmille miten kehittyminen on tapahtunut. Tämä asia auttaa sinua myös luomaan vanhempien kanssa kuvan heidän lapsensa osaamisen tasosta, motivaatiosta jne. tärkeistä asioista. Vanhempien tulee oppia myös ymmärtämään se, että jokainen lapsi kehittyy omassa tahdissaan.

Toisaalta tasot antavat valmentajallekin kimmokkeen opettaa taitoja siten, että pelaajat voivat saavuttaa korkeamman tason. Hyvät ja mielenkiintoiset harjoitteet lisäävät siis kaikkien motivaatiota.

Taitotestit auttavat myös valmentajaa näkemään paremmin tekniset kehityskohteet jolloin on helpompi kohdistaa taitoharjoittelu juuri oikeisiin kohtiin. Testit ovat hyvä mittari valmentajalle milloin pelaaja voi nousta uudelle tasolle.

Testit on kehitellyt hollantilainen Nick de Wild. Hän on toiminut 15 vuotta nuorten pelaajien parissa.  Nickin vinkit