Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuKoronalinjauksetHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue 23.11.

Koronavirusepidemian vaikutukset Lentopallosarjoihin

Lentopalloliitto on päättänyt aluehallintoviraston päätökseen perustuen seuraavista määräyksistä sarjatoimintaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Määräykset alkavat maanantaina 23.11.2020.

Mestaruusliigassa, Suomen Cupissa sekä naisten 1-sarjassa järjestävä joukkue saa itse päättää pelaako se ottelun ilman katsojia vai haluaako se siirtää ottelun ajankohtaan, jolloin otteluihin voi ottaa yleisöä vähintään viranomaisten  määrittämin rajoituksin. Liitto vahvistaa mahdolliset ottelusiirrot ensi viikon aikana ja tiedottaa niistä sekä ilman yleisöä sarjanohjelman mukaisesti pelattavista otteluista.

Alustavasti ko. sarjoissa pelaavat joukkueet ovat ilmoittaneet peleistään seuraavasti:

Mestaruusliigassa Vantaan Ducks pelaa 23.11.-13.12. omat kotiottelunsa (3 kpl) tyhjille katsomoille. Suomen Cupissa Hel Volleyn puolivälierä pelataan 2.12 tyhjille katsomoille. Tämän ottelun osalta tutkitaan vielä mahdollisuutta siirtää ottelu pelattavaksi 15.12.

Naisten 1-sarjan osalta Hel Volley ja PuMa Volley pelaavat yhdet kotiottelut 5.12 ilman katsojia. 

Koronavirusepidemian vaikutukset sarjatoimintaan koskien Eteläisellä alueella pelattavia otteluita

Lentopalloliiton kilpailutoimisto on päättänyt, perustuen pääkaupunkiseudulla ilmoitettuihin koronarajoituksiin liittyen, seuraavia määräyksiä sarjatoimintaan koko Eteläisellä alueella. Määräykset tulevat voimaan maanantaina 23.11.2020. 

Sarjatoiminnan keskeyttäminen aikuisten harrastetoiminnassa

Aikuisten harrastetoiminnassa sarjatoiminta keskeytetään Eteläisellä alueella pelattavissa otteluissa 23.11.2020 alkaen. 

Harjoittelun toteuttamisessa seurat tiedottavat jäseniään kaupunkien antamien ohjeistusten mukaisesti, mutta Lentopalloliiton vahva suositus on pitää tauko myös sisätiloissa tapahtuvien harjoitusten osalta.

Määräys koskee seuraavien sarjojen kaikkia otteluita 23.11.-13.12.2020:
-    Miesten 2-sarja, kotipelit eteläinen alue (muualle saa matkustaa)
-    Miesten aluesarja, Pääkaupunkiseutu
-    Miesten paikallissarja, Pääkaupunkiseutu
-    Miesten Viking Line cup, eteläinen alue
-    Naisten 2-sarja, Pääkaupunkiseutu
-    Naisten aluesarja, Pääkaupunkiseutu
-    Naisten paikallissarja, Pääkaupunkiseutu
-    Naisten Viking Line cup, eteläinen alue

Naisten 2-sarja

Naisten 2-sarjan osalta lohkot N2A5 ja N2B6 jäävät tauolle 23.11 – 13.12. Sarja jatkuu välittömästi 14.12. Kilpailuryhmä tekee myöhemmin päätöksen mahdollisesta runkosarjan jatkumisesta tammikuun puolelle.

Tauon aikaisen otteluiden uusien peliaikojen sopiminen voidaan käynnistää seuroissa välittömästi.

Eteläisen alueen aikuisten sarjat, joissa pelataan keväällä taso- tai jatkosarjat

  • Sarjatoiminta keskeytetään 23.11.-13.12.2020 pois lukien Etelä-Karjalan paikallissarja (Saimaa sarja)
  • Miesten paikallissarjassa ja naisten sarjassa meneillään olevan sarjavaiheen määräaikoja lykätään ja joukkueet voivat perua pelit rajoitusajalta. Pelejä ei tule pelata aikuissarjassa leviämisvaiheessa  olevien alueiden joukkueiden kanssa siitä riippumatta vaikka vastustajina olisi junioreista koostuva joukkue.
  • Kevään tasolohkoja voidaan pelata 1.1.-30.4.2021.


Nuorten ottelut Eteläisellä alueella jatkuvat, tarkennetut turvamääräykset

Määräys koskee kaikkia Eteläisellä alueella pelattavia nuorten sarjoja, niin Eteläisen alueen kuin valtakunnallisten sarjojen otteluita. Määräys on voimassa 23.11.-13.12.2020.

  • Kaikki ottelut pelataan ilman katsojia. 
  • Vain pöytäkirjaan merkityt pelaajat saavat osallistua ottelutapahtumaan, lisäksi vaihtopenkkialueella saa olla maksimissaan kolme henkilöä pelaajien lisäksi (sis. valmentajat, huoltajat jne).
  • Joukkueiden ja otteluun nimettyjen erotuomareiden lisäksi ottelutapahtumassa voi olla vain sarjamääräysten mukaiset toimitsijat.
  • Kaikkien ottelutapahtumassa olevien, muiden kuin pelaajien ja erotuomarien, tulee käyttää kasvomaskia koko tapahtuman ajan. 
  • Minisarjoissa ja liiton nuorten sarjoissa pelaavat joukkueet saavat oman harkintansa mukaan osallistua muualla pelattaviin turnauksiin
  • Yläkouluikäisten ja heitä vanhempien pelaajien ja erotuomareiden tulee käyttää kasvomaskia ottelutapahtumaan saapuessa. 
  • Harjoittelutapahtumien järjestämistä suositellaan pienissä ryhmissä ja ryhmien sekoittamista on vältettävä.