Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuValmennus & koulutusAluevalmennusAlue-SMOhjeet osallistuville joukkueille

Ohjeet osallistuville joukkueille

Ilmoittautuminen

Alueet voivat ilmoittaa aluejoukkueiden SM-turnaukseen max. kaksi joukkuetta/sukupuoli/turnaus. Joukkueeseen voi nimetä max. 12 pelaajaa. Toivottavaa on, että jokaisella joukkueella on kaksi valmentajaa. Ilmoittautumisen yhteydessä alue tilaa itselleen tarvittavan määrän kisapasseja, hotellimajoituksia, jne. Ilmoittautumisen yhteydessä alueet täyttävät pelaajatiedot täydellisinä. Maksut ja muut käytännön asiat hoidetaan kutsun yhteydessä tulevien tarkempien ohjeiden mukaisesti.

Majoitus

Joukkueiden majoituksen yhteydessä on aina majoituttava vähintään yksi täysi-ikäinen valvoja/joukkue. Alueen päävalmentajat vastaavat viimekädessä joukkueiden esiintymisestä ja käyttäytymisestä turnauksessa.

Tuomarit

Sen alueen erotuomarinimeäjä nimeää tuomarit turnaukseen jossa turnaus järjestetään. Erotuomareiden kustannuksista vastaa lentopalloliitto. Turnauksissa toimii erotuomarikouluttaja joka nimeää tuomarit peleihin. Hän myös antaa tuomareille palautteen

Turnaukset ovat myös uusien tuomareiden kouluttamistapahtuma.

Lohkojako

1 joukkueet pelaavat omassa alkulohkossaan ja kakkosjoukkueet omassa lohkossaan.


Käyttäytyminen

Aluejoukkueiden SM-turnauksen ja sen ympärillä olevan järjestelmän tavoitteena on kehittää ja ohjata nuoria lentopalloilijoita huippu-urheilijan uralle. Kaikkien valmentajien, alueiden päävalmentajien johdolla, tavoitteena on edistää kehityksen mukaista käyttäytymistä, johon kuuluvat valmistautumien otteluihin, toiminta otteluissa, jälkipalaverit, ruokailut, riittävä lepo, urheilulliset elämäntavat jne.

Joukkueet ja pelaajat poistuvat turnauksesta vasta palkinojenjaon jälkeen. On erityisen tärkeää pelaajille oppia miten turnauksissa toimitaan sekä miten kunnioitetaan palkintojen saajia. Haluamme että turnaus saa kaikkien silmissä sen arvon joka sillä on. Turnaus on tärkein vuosittainen pelaajien katsastustapahtuma, toimitaan joukkueina sen mukaisesti.

Maajoukkuevalmentajat

Turnauksessa ovat paikalla kyseisen maajoukkueikäluokan valmentajat, päävalmentajat ja valmennuspäällikkö. Tavoitteena on käyttää viikonloppu tehokkaasti hyväksi molemminpuolisen hyvän vuorovaikutuksen aikaansaamiseksi ja suomalaisen nuorten huipulle tähtäävän toiminnan kehittämiseksi. Erityisen tärkeää tietoa maajoukkuevalmentajhille on ns.uudet katsastuksen ulkopuolella olleet pelaajat joihin tulisi kiinnittää huomiota, tässä aluevalmentajien rooli on erityisen tärkeää. Turnauksen aikana he kertovat ko. ikäluokan maajoukkuetoiminnasta, valintaperusteista /-kriteereistä ja kansainvälisistä kuulumisista.

Kustannukset

Jokainen alue vastaa omista kustannuksistaan parhaaksi katsomallaan tavalla. Kisapassin hinta määräytyy vuosittain. Pohjoisen alueen kisapassin hinta on 7 eur / passi halvempi kuin muilla alueilla johtuen muita pidemmistä matkoista ja siten kalliimmista matkakustannuksista.

Varusteet

Jokaisen alueen tulee käyttää selkeästi numeroituja peliasuja, joissa numerot vastaavat käsiohjelmaan annettuja tietoja. Numerot on annettava järjestäjälle ilmoittautumisen yhteydessä siten, että ne ovat jo painetussa käsiohjelmassa.