Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuValmennus & koulutusAluevalmennusAlue-SMOhjeet järjestäjille

Ohjeet aluejoukkueiden SM-turnauksen järjestäjälle

Turnauksen haku

Turnauksen järjestelyoikeutta on haettava määräaikaan mennessä hakuohjeiden mukaisesti. Hausta ilmoitetaan liiton nettisivuilla.

Sopimus

Turnauksen järjestävä taho tekee kirjallisen sopimuksen Lentopalloliiton kanssa. Sopimuksessa sovitaan mm. taloudellisista oikeuksista ja velvollisuuksista sopijaosapuolten kesken.

Pelikentät

Järjestäjällä tulee olla turnauksessa käytettävissä neljä mitat täyttävää pelikenttää. Toivottavaa on, että kentät ovat samassa hallissa ja päädyissä on riittävästi tilaa mm. hyppyaloitusten (B-nuoret) suorittamista varten. Pelikenttien ympärillä täytyy olla riittävästi katsomotilaa lepovuorossa oleville joukkueille ja katsojille. Pelikenttien täytyy olla käytössä perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan

Välineet ja varusteet

Järjestäjä vastaa virallisista pelipalloista, virallisista verkoista, pistetauluista, toimivasta kuulutuksesta kuuluttajineen, kuivausmopeista, pöytäkirjakorteista jne.

Kisaorganisaatio

Järjestäjällä tulee olla nimettynä vastuuhenkilöt vähintään seuraaviin toimialoihin:

 • majoitus
 • ruokailut
 • kioskipalvelut
 • kilpailu/tulospalvelu
 • kirjurit
 • tuomarit
 • tiedotus
 • kuulutus
 • ensiapu
 • yleisjärjestelyt
   

Järjestäjä on velvollinen järjestämään koulumajoituksen kaikille turnaukseen osallistuville. Majoitusta varattava mielellään luokkahuone/joukkue. Lisäksi on varauduttava kuljettajien, huoltajien ja valmentajien majoittamiseen. Järjestäjä vastaa majoituspaikkojen valvonnasta. Jokaisella joukkueella tulee kuitenkin yöpyä vähintään yksi valvoja/joukkue samassa tilassa joukkueen kanssa. Toivottavaa on, että majoituskoulu sijaitsee lähellä pelikenttiä. Joukkueet ovat velvollisia jättämään majoitustilat lähtiessään samaan kuntoon kuin ne vastaanottaessaan.

Järjestäjä on velvollinen neuvottelemaan kilpailukykyisen hinnan hotellin kanssa, josta järjestäjän on ennakkoon varattava 3 x 2 hengen huone Lentopalloliiton käyttöön (järjestäjä maksaa), sekä tarvittava määrä huoneita alueiden käyttöön heidän itse ilmoittaman tarpeensa mukaan (alueet maksavat).

Ruokailut

Järjestäjä vastaa vähintään kouluruokailu –tasoisen ruokailun toteuttamisesta kaikille kisapassin haltijoille seuraavasti:

Perjantai: päivällinen+iltapala
Lauantai: aamupala+lounas+päivällinen+iltapala
Sunnuntai: aamupala+lounas+matkaeväspussi
Toivottavaa on, että ruokailu toteutetaan mahdollisimman joustavalla aikataululla ja mahdollisimman lähellä pelikenttiä. Alueet ilmoittavat etukäteen ruokailijoiden määrän ja mahdolliset erikoisruokavaliot.

Aikataulu ja turnausohjelma

Lentopalloliitto tekee otteluohjelman. Turnauksen muusta aikatauluttamisesta vastaa järjestäjä ( avajaiset, tekninen kokous ).

Käsiohjelma

Järjestäjä tekee mahdollisimman kattavan käsiohjelman, josta selviää otteluohjelma, joukkueiden kokoonpanot tietoineen jne. Alueet toimittavat ko. tiedot järjestäjälle ilmoittautumisen yhteydessä tarkoilla tiedoilla varustettuna.

Ilmoittautuminen

Lentopalloliitto lähettää kaikille alueille kutsun aluejoukkueiden SM-turnaukseen järjestäjän selvittyä, jonka jälkeen järjestäjä lähettää osallistujille tarkemman kutsun käytännönjärjestelytietoineen vähintään kaksi viikkoa ennen turnausta. Alueet lähettävät sitovat ilmoittautumiset ja pelaajien tietolomakkeet kaikilla pyydetyillä tiedoilla täytettyinä suoraan järjestäjille vähintään kolme viikkoa ennen turnausta. Turnauksen aikana järjestäjillä tulee olla ilmoittautumispiste perjantai-iltapäivästä alkaen, jonne joukkueet tullessaan paikkakunnalle ilmoittautuvat ja saavat kisapassit ja muun tarvittavan materiaalin.

Avajaiset ja päättäjäiset

Järjestäjä vastaa turnauksen avajaisista. Avajaisissa tulee olla Suomen lippu, joka on paikalla koko turnauksen ajan, lyhyt avajaispuhe (esim. kunnan/kaupungin edustaja) ja joukkueiden esittely nimikylteillä (kyltit toimittaa Lentopalloliitto). Joukkueet tulevat avajaisiin ja päättäjäisiin musiikin tahdissa hyvin organisoituun muodostelmaan. Ko. tapahtumat organisoidaan SM-turnauksen arvon mukaisesti niin järjestelyiltään kuin joukkueiden esintymisiltääkin.

Palkinnot

Lentopalloliitto toimittaa sarjojen kolmelle parhaalle joukkueelle mitalit. Järjestäjä valitsee ja palkitsee kisojen All Stars –kuusikot sekä mahdollisesti muita haluamiaan palkintoja. Maajoukkuevalmentajat turnauksen kansainvälisintä peliä esittäneen joukkueen valmentajan maajoukkuevalmentajien kulttuuripalkinnolla.

Tiedotus

Järjestäjä vastaa turnauksen sisäisestä tiedottamisesta joukkueille, sekä tietojen ja tulosten välityksestä medialle (teksti-tv, stt, maakunta- ja paikallislehdet, radio). Järjestäjä huolehtii myös siitä, että joukkueet saavat joko pois lähtiessään tai pikaisesti seuraavalla viikolla täydelliset ottelutulokset sijoituksineen.

Tuomarit ja kirjurit

Järjestävän alueen erotuomarinimeäjä kutsuu tuomarit paikalle. Kustannuksista vastaa lentopalloliitto. Järjestäjän tehtäväksi jää organisoida kirjurit otteluihin. Erotuomarivastaava myös antaa palautetta ja opastaa tuomareita. Tavoite on saada uusia nousevia tuomareita mukaan turnaukseen

Järjestelyapu

Lentopalloliitossa tapahtumasta vastaavat valmennuspäällikkö sekä alueen Aluepäällikkö.

Yhteistyökumppanit

Tapahtumaan on Lentopalloliitolla oikeus tuoda yhteistyökumppaneidensa mainoksia. Sama oikeus on järjestäjällä. Ko. järjestelyistä sovitaan erikseen.