Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuBeach volleySnow volley

Snow volley

Snow volley eli lumilentis on talvinen muunnelma beach volleysta. Lajissa on jo parin vuoden ajan pelattu Euroopan Touria, mutta lajin ensimmäiset EM-kisat pelataan 23.-25. maaliskuuta 2018 Itävallassa. Pelipaikkoina ovat Wagrain-Kleinarl ja Flachau, joka on myös lajin syntysijoja.

EM-kisoihin pääsee mukaan 24 mies- ja 24 naisjoukkuetta. Palkintorahaa on jaossa molemmissa sarjoissa 10 000 euroa. Euroopan Lentopalloliitto CEV panostaa lentopallon ja beach volleyn ohella myös snow volleyhin, jonka suosio varsinkin Keski-Euroopassa lisääntyy koko ajan. Siitä toivotaan joskus tulevaisuudessa jopa lajia talviolympialaisiin.

Suomessa snow volley -turnauksia on järjestetty mm. Kouvolassa, jossa pelataan 3.3.2018 "Täydenkuunturnaus" jo neljännen kerran. Se on samalla myös karsinta kevään 2018 EM-kisoihin.

Lentopallo tekee tuloaan myös talviolympialaisiin, niinpä snow volley on näytöslajina Pyeongchangissa. Helmikuun 14. päivä lajia "Austria Housella" lajia esittelee tukku entisiä huippupelaaja biitsiltä ja parketilta. Lue lisää FIVB:n tiedotteesta.

Linkkejä

Täydenkuunturnaus 3.3.2018

European Tour

EM-kisat

CEV:n viralliset säännöt