Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuBeach volleyBiitsitarinoita

Arvokas perintö

Emilia ja Erika Nyström näyttivät, että Suomestakin voi nousta beach volleyssa maailman huipulle. Muuramelaiskaksosten tarina on uskomaton - moni nuori urheilija voi ottaa siitä oppia.

Lataa kaksosten tarina tästä linkistä.

Artikkeli on julkaistu myös Kiila-lehdessä #2/2016.

 

Biitsipöllyssä

Annika Varjonen. Photo: Pekka Rantala

Kun ystävyys alkaa olla virtuaalisella tasolla, on aika siirtyä kaverin vanavedessä hiekalle. Näin kävi Annika Varjoselle, joka ystävänsä Sannan houkuttelemana aloitti biitsin pelaamisen nelikymppisenä kesällä 2012. Reipashenkinen lajiyhteisö ja fyysistä rasitusta vaativa laji veivät Annikan mennessään.

Hihalyönnin ensivaiheet saivat jatkoa biitsi.fi:n lajikurssilla sisähallissa. Talvella Annika pelaa vakiovuorolla viikkoryhmässä. Valmentajan ajoittainen palkkaaminen koko porukalle auttaa terävöittämään omaa peliä - samalla myös koko ryhmä kehittyy.

Kesällä onkin sitten luonnon hiekan vuoro. Hietsu Beach Volleystä löytyy sekä oman tasoista että parempaa peliseuraa, joilta Annika ottaa reilusti nekkuun – hyvä tapa kehittää omaa peliään. Sää on harvoin este ulkona pelaamiselle. Legendaarisesti onnistuneella talvikaudella 2013-14 porukka pelasi viimeiset ulkopelit 2013 viimeisenä päivänä. Bikinit vaihtuvat tarvittaessa pilkkihaalareihin.

Annika HietsussaMonipuolisesti liikuntaa harrastaneella Annikalla ei varsinaisesti ole ollut kosketusta palloon aiemmin. Taustalla on isän kanssa sulkapalloa lapsena, pakollinen maraton, joogahurahdus, nyrkkeilysäkin nujuuttaminen hikisissä kellareissa ja paljon muuta. Liikunnallinen tausta on helpottanut uuden lajin omaksumista.

Viimeiset 10 vuotta Annika haikaili joukkuelajin perään, mutta kuvitteli, ettei lajia aiemmin harrastamattomalle aikuiselle sellaista stadista löytyisi. Vaan löytyipä.

Mikä sitten on parasta lajissa? Koko kehon täystreeni, tekniikka- ja strategiapähkinöitä purtavaksi ja upeita kavereita. Melonnan lisäksi tämä on yksi parhaista tavoista viettää koko kesäpäivä ulkoilmassa, hyvässä seurassa, sanoo Annika.