Seurasiirrot, farmisopimukset

Seurasiirrot siirtyvät sähköiseen työkaluun 11.10.2015 klo 21.00.

Seurasiirtotyökalun täyttää tuloseuran edustaja, jolla on oikeus käsitellä seurasiirrot ja maksaa kirjaamismaksu(t)

Ennen kuin lähdet täyttämään lomaketta, niin selvitä ja varmista
- Lähtöseuran käsittelypäivämäärä (lupa)
- Lähtöseuran henkilö, asema, puhelinnumero ja sähköposti, jolla on lupa käsitellä seurasiirtoja
- Pelaajan tiedot (hetu,puhelinnumero ja sähköposti) ja edellisen kauden seura(t) ja sarjataso(t)

 

Seuraedustusmuutosten kirjaamismaksujen hinnat on porrastettu tekopäivän mukaan. Tarkista hinnat ja eräpäivät tekstistä.

11.10 mennessä tehdyt siirrot löytyvät Hyväksytyt seurasiirrot välilehdeltä.


 

Kauden 2015-16 viimeinen mahdollinen siirtopäivä on 31.1.2016

15.5. jälkeen tapahtuvien edustusoikeusmuutosten tekeminen seurasta toiseen onnistuu vain lähtö- ja tuloseuran keskinäisellä sopimuksella. Kaikkien edustusoikeusmuutosten viimeinen mahdollinen tekopäivä on 31.1.2016.

Kirjaamismaksu  16.5.2015- 31.1.2016 tehdyissä muutoksissa on 55€.

Veteraanien kaksoisedustukset

Sarjoissa MN35-45 pelaajille on tehtävä veteraanien kaksoisedustus mikäli he eivät pelaa omassa seurassaan. Jos pelaaja ei ole pelannut liiton tai veteraanisarjoja kaudella 2014-15 riittää, että hänestä täytetään lomake eli tehdään seuraedustuksen muutosilmoitus. Näissä tapauksissa ei tarvitse maksaa kirjaamismaksua. Jos pelaaja on pelannut jotain näitä sarjoja, kirjaamismaksu on maksettava ja lähetettävä

Pelaajasiirrot kotimaassa 2015-16

Viimeistään 31.1.2016 tapahtuvissa edustusoikeuden siirtotapauksissa tarvitaan aina lähtöseuran suostumus sekä perusteena lisäksi:

1. pelaaja ei ole edustanut mitään seuraa kuluvalla sarjakaudella, tai
2. pelaaja siirtyy hänestä riippumattomista syistä pitkähköksi aikaa toiselle paikkakunnalle ja hänen mahdollisuutensa edustaa seuraansa tämän johdosta vaikeutuvat oleellisesti, tai
3. on olemassa jokin muu edellä mainittuihin syihin rinnastettava erittäin painava syy, jonka vuoksi pelaajan mahdollisuus edustaa lähtöseuraansa vaikeutuu tai
4. Lähtö- ja tuloseura ovat sopineet pelaajan pelaamisesta yhteisellä sopimuksella

Mikäli pelaaja on kuluvalla sarjakaudella edustanut seuraa, voidaan edustusoikeus samalle sarjakaudelle myöntää vain pelaajan jo kaudella edustamalle tai sitä ylemmälle sarjatasolle sekä edellyttäen lähtö- ja tuloseuran suostumusta.

Pelaajasiirtomääräykset ovat kilpailusääntöjen 18-25 §:ssä.   Maksu suoritetaan tilille FI16 2262 1800 0621 24.  Maksut määräaikoineen ovat seuraavat:
15.5. mennessä tehdyt edustusoikeusmuutokset 45 euroa
16.5.-31.1. tehdyt edustusoikeusmuutokset 55 euroa
Veteraanien kaksoisedustukset, joissa edustusoikeus vahvistetaan veteraanijoukkueeseen
31.1. mennessä tehdyt edustusmuutokset 25 euroa
1.2. jälkeen mutta vähintään 14 päivää ennen turnauksen ajankohtaa 35 euroa
1-13 päivää ennen turnausta 55 euroa
Täydellisesti täytetty hakemus ja kopio kirjaamismaksusta toimitetaaan Lentopalloliittoon. 
Hakemusta voi täydentää jälkikäteen, jolloin siitä tulee maksaa 10 euron jälkikirjaamismaksu.

Tapaukset, jolloin kirjaamismaksua ei tarvitse maksaa:

  • Juniori-ikäluokissa D-F (edustusoikeus määräytyy seuraan, jota pelaaja ensimmäisen karran kaudella edustaa)
  • Jos pelaaja ei ole yhteen täyteen kauteen edustanut (käynyt kentällä) mitään seuraa lentopalloliiton sarjoissa (aikuiset, nuoret, veteraanit). Seuraedustuksen toteaminen tulee kuitenkin tehdä.

Kotimaan pelaajasiirrot jaetaan seuraavasti:

Pelaajasiirto; pelaajan edustusoikeus siirtyy pysyvästi toiseen seuraan.

Pelaajalaina; pelaajan edustusoikeus aikuissarjoissa siirtyy määräajaksi toiseen seuraan.

Kaksoisedustus; pelaajan (juniori/veteraani) edustusoikeus voi olla vähintään kahdessa seurassa yhtä aikaa, toisessa juniori/veteraanisarjoissa ja toisessa aikuisten sarjoissa.

Kaudella 2015-16 A-nuorten sarjoissa voi olla 2 oman ikäluokan ja B- C-nuorten sarjoissa 1 oman ikäluokan kaksoisedustuspelaaja / joukkue. 

Kehityspelaajan kaksoisedustus, jolla 1996 tai myöhemmin syntyneen pelaajan edustusoikeus voi olla kahdessa aikuisjoukkueessa siirtolomakkeella määritellyillä sarjatasoilla (yksi tai kaksi seuraa) yhtä aikaa. Pelaajalle voidaan tämän lisäksi vahvistaa myös nuorten 2-edustus normaalisti.

Farmisopimus, jolla emo- ja farmijoukkueen pelaajat voivat edustaa yhtä aikaa molempia seuroja aikuissarjoissa tietyin farmisopimussäännön mukaisin rajoituksin. Farmisopimus voidaan solmia vain liigajoukkueen ja 1- tai 2-sarjan joukkueen kanssa tai 1-sarjan ja 2-sarja joukkueiden kesken. Farmisopimukseen nimetyllä pelaajalla tulee olla pysyvä edustusoikeus emo- tai farmijoukkueessa eli -sopimukseen ei voi nimetä kaksoisedustuksella, pelaajalainalla tai kansainvälisellä seurasiirrolla Suomessa pelaavaa ulkomaalaista pelaajaa.

Huom ! Farmijoukkuesopimuksen alaisia siirtoja tehtäessä tulkitaan mestaruusliigan ja miesten 1-sarjan ylä- ja alajatkosarjat runkosarjakauteen kuuluviksi, jolloin pääosin emojoukkueessa pelanneiden pelaajien osallistumisoikeus farmijoukkueen peleihin päättyy jatkosarjojen päättyessä.

Katso kilpailusäännöt § 18 ja 19.