Lentismestari 2013

JyväSet on Lentismestari 2013

Televisiossa pyörivä Lentismestari 2013 -kisa huipentui huikean jännittävään finaaliin, jonka lopulta voitti JyväSet (Jyväslentis ja Korpilahden Pyrintö).

Toiseksi tiukassa Lentismestarikisassa tuli Raision Loimu ja kolmanneksi Vilppulan Tähti.

Tammi- ja helmikuussa YLEn kanavilla pyöri uusi huikea nuorten lentopallokilpailu, jossa 6 jaksossa ratkaistiin Lentismestari 2013. 

Mikä on Lentismestari 2013?

Lentismestari on tarkoitettu C-junioreille (98-99-syntyneet). Joukkueet ovat sekajoukkueita ja koostumus on joko 3 tyttöä ja 4 poikaa TAI 4 tyttöä ja 3 poikaa. Pelaajat voivat olla kahdesta seurasta, mutta seurojen tulee olla samasta maakunnasta.

Kisaan valitut joukkueet ovat Ex KerimäkiRotaatio (East Volley ja Juniori-Ajo), JyväSet (Jyväslentis ja Korpilahden Pyrintö), KemKiss (Kempeleen Lentopallo ja Oulun Kisko), Kymi VolleyStars (Karhulan Veikot ja Valkealan Kajo), Nurmon Jymy, Pielaveden Sampo, Raision Loimu CTP, Versatile C-team (Salpis) ja Vilppulan Tähti.

Joukkueet jaetaan kolmeen kolmen joukkueen lohkoon, joista jokaisesta ensimmäisen kilpailuvaiheen jälkeen etenee kaksi parasta.  Toisessa kilpailuvaiheessa 6 joukkuetta jaetaan 2 lohkoon, joiden voittajat etenevät finaaliin. Finaalin voittanut joukkue on Lentismestari 2013.

Kilpailuosiot ovat

  1. Tekniikkakilpailu (vastaanotto + passi) – jokaisesta joukkueesta 3 kilpailijaa
  2. Taitorata (ketteryys, nopeus, monipuolisuus) – jokaisesta joukkueesta 2 kilpailijaa
  3. Peli (aikaan sidottu  4 vastaan 4 -peli, kenttäpuolen koko 6m x 9m) – jokaisesta joukkueesta 2 tyttöä ja 2 poikaa