Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuUutisetUutisarkisto

Lentopallon ainutlaatuinen vuosi – neljä maajoukkuetta EM-kisoissa

16.01.2017 Maajoukkue

Suomalaisessa lentopallossa on menossa ainutlaatuinen vuosi. Peräti neljä maajoukkuetta on varmistanut paikkansa tämän vuoden EM-kisoihin.

Suomen pojat iloissaan onnistuneissa EM-karsinnoissa.

Vastaavaa EM-kisavuotta ei Suomen lentopalloilussa ole aiemmin ollut. Kaikki EM-kisapaikat ovat lisäksi tulleet pelaamalla, EM-karsintojen kautta.

Viimeisenä paikkansa varmisti poikien alle 19-vuotiaiden maajoukkue, joka viime viikonloppuna voitti puhtaalla pelillä karsintalohkonsa Itävallassa.

Myös alle 18-vuotiaat tytöt olivat lähellä EM-kisapaikkaa Kroatian karsinnoissa viime viikonloppuna, mutta kaksi voittoa kolmesta pelistä ei tällä kertaa riittänyt.

Miesten maajoukkue pelaa ensi elo-syyskuussa jo kuudetta kertaa peräkkäin EM-kisoissa, mikä on huikea suoritus suomalaisessa palloilussa.

Lisäksi EM-kisoissa nähdään tänä vuonna Suomen alle 17-vuotiaat pojat ja alle 16-vuotiaat tytöt. Nämä ovat aivan uudet ikäluokat EM-kisatasolla.

Suomen miesten maajoukkue on osallistunut EM-kisoihin tähän mennessä 16 kertaa, naiset 2 kertaa, pojat 10 kertaa ja tytöt 2 kertaa.

Suomen maajoukkueet EM-kisoissa 2017

Miehet
23.8.-3.9. Gdansk ja Krakova, Puola

Alle 19-vuotiaat pojat
22.-30.4. Györ, Unkari ja Puchov, Slovakia.

Alle 17-vuotiaat pojat
3.-11.7. Konya, Turkki

Alle 16-vuotiaat tytöt
21.-29.7. Sofia ja Samokov, Bulgaria

Jaa uutinen   Facebookissa   

  Takaisin

Yhteistyökumppanit