Sivukartta  

Lentopalloliitto Valikko
EtusivuPelaamaanTaitomerkit

Taitomerkit

Taitomerkki -sarja on kehitetty lisäämään lasten perusliikuntataitoja ja monipuolistamaan lasten ja nuorten liikuntaa.

Taitosarja sisältää kaksi eri tasoa:

 • Taitomerkki 1 on suunnattu etenkin F-ikäisille ja aloitteleville lasten liikuntaryhmille. Perusliikuntamuodot.
 • Taitomerkki 2 on suunnattu F-E-ikäisille. Perusliikuntamuodot + pallotemput
  (osa tempuista askel kohti lajinomaisia liikuntataitotemppuja)
Taitomerkki-materiaaleihin kuuluu:
 • Taitomerkki-ohjaajan opas (kuvalliset temppukortit painettuna paksummalle paperille)
 • Lasten Taitopassi (pahvinen kortti, johon kerätään merkinnät suoritetuista tempuista)
 • Taitomerkki-tarrat (tarra-arkki, josta liimataan tarrat Taitomerkki-korttiin merkiksi suoritetusta tempusta)
 • Kankainen Taitomerkki (palkinto ja muisto saavutetusta Taitomerkki-tasosta)
   
 • Lisäksi kauttamme voi tilata Taitomerkki -välinekassin, joka sisältää Taitomerkki 1 & 2 tempuissa tarvittavia välineitä. Välinekassin hinta on 300€ + rahti. Tilaus välittyy lomakkeemme kautta suoraan Salsales Oy:lle.

Välinekassin tilauslomake

 

Hinnat
Tuote Hinta
 Taitomerkki 1-ohjaajan opas, 10 x lasten materiaalipaketti 30€
 Lasten materiaalipaketti: Taitopassi, tarra, kankainen Taitomerkki 1   3€
 Taitomerkki 2-ohjaajan opas, 10 x lasten materiaalipaketti 30€
 Lasten materiaalipaketti: Taitopassi, tarra, kankainen Taitomerkki 2   3€
 Taitomerkki välinekassi (tilataan erillisellä lomakkeella) 300€
​+rahti

Tilaaja maksaa postituksesta aiheutuvat kulut.

Materiaalitilaukset voit tehdä lentopallon sporttikaupasta.
Sporttikauppaan

 

Taitomerkki 1

Taitomerkki 1 -paketti sisältää:

1 kpl ohjaajan kansio
43 taitotemppukorttia
10 x taitopassi
tarrat taitopassia varten
10 x Taitomerkki 1- kangasmerkki

Taitomerkkimateriaali on kehitetty tukemaan ja innostamaan lasten perusliikuntataitojen lisäämistä ja parantamista. Temppujen avulla voidaan helposti ja leikinomaisesti harjoitella erilaisia perustaitoja. Temppujen toivotaan motivoivan lasta myös omatoimiseen temppuharjoitteluun. Toivomme taitokortin innostavan yrittämään. Jokainen temppu on numeroitu. Temppukortista löydät hyvän taitosuoritusta kuvaavan kuvan/kuvia. Lisäksi jokaisessa kortissa on kerrottu suorituksen ydinkohdat, avustustavat, erityishuomiot, vinkit ja tarvittavat välineet.

Ansaitakseen Taitomerkin lapsen on suoritettava kaikki viisi pakollista temppua, sekä 25 vapaavalintaista temppua. Temppuja voi suorittaa myös omissa harjoituksissa tai seuran erikseen järjestämässä Taitomerkki-tapahtumassa, mutta myös turnauksissa.

Suoritetut temput merkitään lapsen taitokorttiin joko tapahtuman järjestäjän toimesta tai ryhmän ohjaajan toimesta. Lapsen Taitomerkki-korttiin voi suoritetun tempun kohdalle laittaa joko Taitomerkki-tarran, ja merkinnän kynällä.

Kenelle?

Taitomerkki 1 on suunniteltu erityistesti F-ikäisten sarjatoimintaan osallistuville lapsille. Tavoitteena on elävöittää ja monipuolistaa F-ikäisten perinteisiä turnauspäiviä todellisiksi ja monipuolisiksi liikunnan tapahtumapäiviksi. Materiaali sopii erinomaisesti myös liikunnan ja toiminnan monipuoliseksi lisäksi muille harrasteryhmille. Materiaali sopii myös erityisryhmille. Temppukorteista voidaan valita aina ryhmälle parhaiten sopivat temput. Sovellettavuus on helppoa ja vaikeusastetta voidaan lisätä ryhmän mukaan.

Taitomerkkiradan suunnittelu ja toteutus:

Taitomerkki 2

Taitomerkki 2 jatkaa perusliikuntaitojen kehittämistä Taitomerkki 1:stä - kakkososiossa otetaan pieni askel kohti lajinomaisia temppuja sillä pallo on nyt mukana osassa tempuista. Taitomerkki 2 on tarkoitettu ennen kaikkea E-ikäisille, sekä esimerkiksi toisen vuoden F-junioreille jotka ovat jo suorittaneet Taitomerkki 1:sen temput.

Taitomerkki 2 -paketti sisältää:

1 kpl ohjaajan kansio
40 taitotemppukorttia
jokaiselle ryhmän lapselle oma taitokortti
jokaiselle lapselle tarrat taitokorttia varten
Taitomerkki 2- kangasmerkki

Taitomerkkimateriaali on kehitetty tukemaan ja innostamaan lasten perusliikuntataitojen lisäämistä ja parantamista. Vaikeusastetta ja taitotasoa on hieman nostettu Taitomerkki 1:stä. Perusliikuntataitojen mukaaan on tullut myös erilaisia pallotemppuja mukaan ja näin osassa tempuista mennään hieman lajinomaisimpiin taitosuorituksiin - pääasiana kuitenkin yleiset perusliikkeet tai sarjat.

Temppujen avulla voidaan helposti ja leikinomaisesti harjoitella erilaisia perustaitoja. Temppujen toivotaan motivoivan lasta myös omatoimiseen temppuharjoitteluun. Toivomme taitokortin innostavan yrittämään. Jokainen temppu on numeroitu. Temppukortista löydät hyvän taitosuoritusta kuvaavan kuvan/kuvia. Lisäksi jokaisessa kortissa on kerrottu suorituksen ydinkohdat, avustustavat, erityishuomiot, vinkit ja tarvittavat välineet.

Temppuja voi suorittaa myös omissa harjoituksissa tai seuran erikseen järjestämässä Taitomerkki-tapahtumassa, mutta myös turnauksissa. Suoritetut temput merkitään lapsen taitokorttiin joko tapahtuman järjestäjän toimesta tai ryhmän ohjaajan toimesta.