Beach volley

Beach volley on yksi kesän suosittuja ajanviettotapoja kaikenikäisten keskuudessa, mielenkiintoinen kilpailulaji ja myös näkyvä laji tiedotusvälineissä.

Beach volleyn SM-kiertue on vakiintunut, tasokas kilpailusarja, joka tarjoaa pelaajille hienoja ja hyvin järjestettyjä turnauksia sekä katsojille paljon nähtävää paikan päällä. SM-kiertueen lisäksi ranking-pisteitä voi kerätä avoimen kiertueen osakilpailuista.

Junior Tour puolestaan antaa nuorille erinomaisen mahdollisuuden kilpailla beach volley kentillä. Myös veteraaneille on omat SM-turnauksensa ja harrastajille paljon omia turnauksia ja kilpailumuotoja kuten esimerkiksi Viikkari biitsi.

Suomalaispelaajat osallistuvat myös FIVB:n ja CEV:n tapahtumiin. Ykkösparina on ollut jo vuosia Erika ja Emilia Nyström.

Beach volleyta voi pelata myös upeassa hallissa Helsingin Salmisaaressa, joten lajin harrastaminen ei ole sidottu kesään.

Uutisia

Tampereelle beach volley -halli (tänään)

Suomen neljäs beach volley -halli on avattu Tampereelle. Aiemmat ovat Helsingissä, Mouhijärvellä ja Mustasaaressa. Beach Halli Finlandin viralliset avajaiset ovat 28.9.

Pohjoismaiden beach volley -huiput Jyväskylässä ensi viikonloppuna (eilen)

Jyväskylässä, Tuomiojärven uimarannan kentillä 18.–20.9. pelattavassa kansainvälisessä beach volley -turnauksessa nähdään Suomen parhaiden parien lisäksi liuta Pohjoismaiden huippunimiä.

Ropponen ja Ahola viidenneksi kuurojen EM-biitsissä (eilen)

Antti Ropponen ja Jussi Ahola tulivat hienosti viidenneksi kuurojen beach volleyn EM-kilpailuissa Turkin Alanyassa.

Lahti/Lehtonen yhdeksäs Bakussa (12.9.)

Taru Lahti ja Riikka Lehtonen sijoittuivat yhdeksänneksi beach volleyn Euroopan kiertueen Masters-osakilpailussa Azerbaidjanin Bakussa. Karsinnan kautta pääsarjaan taistellut suomalaispari voitti turnauksessa kaksi ottelua ja hävisi kolme.

EM-beacheistä yhdeksännet tilat nuorille (6.9.)

Suomen kaksikot Santeri Siren / Miro Määttänen ja Niina Ahtiainen / Anniina Parkkinen sijoittuivat yhdeksänneksi beach volleyn alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Cesenaticossa.

Suomalaisparit jatkavat U20 EM-beacheissä (5.9.)

Molemmat suomalaisparit selvittivät tiensä pudotuspeleihin beach volleyn alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Cesenaticossa.

U20 beachin EM-kisat käyntiin kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla (4.9.)

Beach volleyn alle 20-vuotiaiden EM-kisat käynnistyivät torstaina Italian Cesenaticossa suomalaisittain kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Määttäselle ja Sirénille hieno neljäs sija nuorten olympialaisissa (27.8.)

Miro Määttänen ja Santeri Sirén taistelivat tiukasti beach volleyn pronssista nuorten olympialaisissa Kiinan Nanjingissa, mutta aivan ei suomalaisparin hyvä taistelu riittänyt. Argentiinan Santiago Aulisi ja Leo Aveiro veivät pronssimitalit luvuin 2-1 (21-10, 12-21, 15-12).

Jyväskylään beach volleyn Pohjoismainen huipputurnaus (27.8.)

Suomen beach volley -kausi saa upean huipennuksen syyskuussa, kun Jyväskylässä pelataan Pohjois-Euroopan lentopalloliiton, NEVZA:n turnaus.

Määttäsen ja Sirénin välierävastustajat Euroopan mestareita (26.8.)

Miro Määttänen ja Santeri Sirén iskevät keskiviikkona Nanjingissa, Kiinassa nuorten olympialaisten beach volleyssa mitaleista. Välierävastustajat ovat Venäjän Oleg Stoyanovskiy ja Artem Yarzutkin, joilla on tilillään kovia saavutuksia.