Beach volley

Beach volley on yksi kesän suosittuja ajanviettotapoja kaikenikäisten keskuudessa, mielenkiintoinen kilpailulaji ja myös näkyvä laji tiedotusvälineissä.

Beach volleyn SM-kiertue on vakiintunut, tasokas kilpailusarja, joka tarjoaa pelaajille hienoja ja hyvin järjestettyjä turnauksia sekä katsojille paljon nähtävää paikan päällä. SM-kiertueen lisäksi ranking-pisteitä voi kerätä avoimen kiertueen osakilpailuista.

Junior Tour puolestaan antaa nuorille erinomaisen mahdollisuuden kilpailla beach volley kentillä. Myös veteraaneille on omat SM-turnauksensa ja harrastajille paljon omia turnauksia ja kilpailumuotoja kuten esimerkiksi Viikkari biitsi.

Suomalaispelaajat osallistuvat myös FIVB:n ja CEV:n tapahtumiin. Ykkösparina on ollut jo vuosia Erika ja Emilia Nyström.

Beach volleyta voi pelata myös upeassa hallissa Helsingin Salmisaaressa, joten lajin harrastaminen ei ole sidottu kesään.

Uutisia

Yhdeksäs tila Kiinasta Lehtoselle ja Lahdelle (11.10.)

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti saavuttivat yhteisen taipaleensa parhaan sijoituksen beach volleyn maailmankiertueella oltuaan yhdeksäniä Kiinan Xiamenin osakilpailussa.

Lehtonen/Lahti upeasti kymppisakkiin Kiinassa (10.10.)

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti jatkavat upeasti beach volleyn maailmankiertueen osakilpailussa Kiinan Xiamenissa kymmenen parhaan joukossa.

Lehtonen ja Lahti upeasti kahteen voittoon Kiinassa (9.10.)

Riikka Lehtosen ja Taru Lahden peli kulki beach volleyn maailmankiertueen Kiinan Xiamenin osakilpailun avauspäivänä komeasti. Suomalaiskaksikko otti kuudennen yhteisen maailmankiertueen kisan avaukseksi kaksi voittoa ja pelaavat lohkovoitosta torstaina.

NEVZA:n beach volley -turnaus Göteborgissa (8.10.)

Beach volleyn kausi Pohjoismaissa jatkuu edelleen. Göteborgissa järjestetään nimittäin NEVZA:n turnaus 31.10.-2.11.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti juhlivat turnausvoittoa Jyväskylässä (20.9.)

Kansainväliselle NEVZA Zonal Jyväskylä beach volley -turnaukselle saatiin upea päätöspäivä, kun Riikka Lehtonen ja Taru Lahti veivät turnauksen kirkkaimmat mitalit kovatasoisessa finaalissa ruotsalaisia Nina Grawenderia ja Karin Lundqvistia vastaan. Anniina Parkkinen ja Essi Hasu lisäsivät suomalaisjuhlia sijoittumalla turnauksessa kolmanneksi.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti Jyväskylän kansainvälisen turnauksen finaalissa (20.9.)

Turnausrankingin kärjestä Jyväskylässä pelattavaan Pohjoismaiseen beach volley -turnaukseen lähteneet Lahti/Lehtonen selvittivät tiensä naisten finaaliin tiukassa välierässä ruotsalaisparia Nilsson/Yoken vastaan.

Beach turnaukset haettavissa! (16.9.)

Kesän 2015 BeachVolley turnaukset on nyt haettavissa. Haku käsittää aikuisten SM-kiertueen, Avoimen kiertueen ja Junioreiden SM-kiertueen.

Tampereelle beach volley -halli (16.9.)

Suomen neljäs beach volley -halli on avattu Tampereelle. Aiemmat ovat Helsingissä, Mouhijärvellä ja Mustasaaressa. Beach Halli Finlandin viralliset avajaiset ovat 28.9.

Pohjoismaiden beach volley -huiput Jyväskylässä ensi viikonloppuna (15.9.)

Jyväskylässä, Tuomiojärven uimarannan kentillä 18.–20.9. pelattavassa kansainvälisessä beach volley -turnauksessa nähdään Suomen parhaiden parien lisäksi liuta Pohjoismaiden huippunimiä.

Ropponen ja Ahola viidenneksi kuurojen EM-biitsissä (15.9.)

Antti Ropponen ja Jussi Ahola tulivat hienosti viidenneksi kuurojen beach volleyn EM-kilpailuissa Turkin Alanyassa.