Beach volley

Beach volley on yksi kesän suosittuja ajanviettotapoja kaikenikäisten keskuudessa, mielenkiintoinen kilpailulaji ja myös näkyvä laji tiedotusvälineissä.

Beach volleyn SM-kiertue on vakiintunut, tasokas kilpailusarja, joka tarjoaa pelaajille hienoja ja hyvin järjestettyjä turnauksia sekä katsojille paljon nähtävää paikan päällä. SM-kiertueen lisäksi ranking-pisteitä voi kerätä avoimen kiertueen osakilpailuista.

Junior Tour puolestaan antaa nuorille erinomaisen mahdollisuuden kilpailla beach volley kentillä. Myös veteraaneille on omat SM-turnauksensa ja harrastajille paljon omia turnauksia ja kilpailumuotoja kuten esimerkiksi Viikkari biitsi.

Suomalaispelaajat osallistuvat myös FIVB:n ja CEV:n tapahtumiin. Ykkösparina on ollut jo vuosia Erika ja Emilia Nyström.

Beach volleyta voi pelata myös upeassa hallissa Helsingin Salmisaaressa, joten lajin harrastaminen ei ole sidottu kesään.

Uutisia

U14 ja U20 biitsin lopputurnaus Pieksämäellä 2.-3.8. (tänään)

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ratkotaan SM-mitalit U14 ja U20 ikäluokissa Pieksämäen Hiekanpään rannassa.

Junior Tourin U14- ja U20-sarjojen lopputurnaus Pieksämäellä tänä viikonloppuna (31.7.)

Eri puolella Suomea järjestettyjen osakilpailujen jälkeen keräännytään ratkaisemaan kesän tärkeimmät pelit ikäluokissa U14 ja U20.

Pääsarja jäi Nyströmeiltä voiton päähän Klagenfurtissa (29.7.)

Yksi voitto sekä yksi tappio olivat Emilia ja Erika Nyströmin saaliina beach volleyn maailmankiertueen Grand Slamin karsintaturnauksessa Itävallan Klagenfurtissa. Näin suomalaiskaksosia ei nähdä keskiviikkona alkavassa pääsarjassa.

Lehtonen / Lahti ja Hakala / Piippo kuuman Hietsu Openin voittoihin (28.7.)

Beach volleyn SM-osakilpailu Hietsu Open käytiin läpi loistavissa olosuhteissa kuumalla Hietaniemen uimarannalla, Helsingissä. Naisten tasokkaassa sarjassa enteiltiin vallanvaihtoa, kun voittajaksi pelasivat Team LähiTapiola, Riikka Lehtonen / Taru Lahti ilman eränkään menetystä edes Team Audi feat Lining & Fastille, Erika Nyström / Emilia Nyströmille. Tasaisen miesten turnauksen kovimmaksi pelasi tällä kertaa Team Franke, Anssi Hakala / Pekka Piippo.

Hietsussa pelataan viikonloppuna viimeinen SM-osakilpailu (23.7.)

Helsingin beachvolley-kesän huipentuma ja kesän viimeinen SM-kiertueen osakilpailu ennen SM-finaaleja pelataan perinteisesti Helsingissä Hietaniemen uimarannalla 25.-27.7.2014. Säiden valtiaiden lisäksi viikonlopun kovasta tasosta vastaavat maamme menestyneimpien beachvolley –pelaajien, Nyströmin sisarusten, osallistuminen turnaukseen.

Junior Tourin kesän viimeinen osakilpailu pelattu Kouvolassa (22.7.)

Kouvolan upea uusittu beach volley areena Käyrälammen rannalla tarjosi mahtavat puitteet Junior Tourin kesän viimeisen osakilpailun pelaamiseen. 66 paria otti osaa Kouvolan osakilpailuun jossa oli jaossa viimeiset rankingpisteet elokuun lopputurnauksia varten. Sunnuntaina oli paljon pelissä, sillä U18-poikien sarjassa voittajalle oli luvassa paikka EM-kisoihin samassa ikäluokassa kesän lopussa.

Lahden Satama Openissa kärkeen Hasu ja Parkkinen sekä Piippo ja Hakala (21.7.)

Lahdessa pelattiin viikonloppuna aurinkoisessa säässä Lahden Satama Open 2014. Viikonlopun aikana pelattiin yhteensä 61 ottelua, joissa taisteltiin 141 erää Kisapuiston sivukentillä ja Sataman pääkentällä. Voittajiksi selvisivät tiukkojen kolmieräisten finaalien jälkeen naisissa Team LähiTapiola Essi Hasu / Anniina Parkkinen ja miehissä Team Franke Pekka Piippo / Anssi Hakala.

Lahti Satama Open viikonloppuna (17.7.)

Ensi viikonloppuna Lahden matkustajasatamassa ja Kisapuistossa pelattavassa beach volleyn SM-osakilpailussa nähdään jälleen kovatasoisia kamppailuja ranking-pisteistä.

Nyströmeille niukin mahdollinen karsiutuminen (15.7.)

Emilia ja Erika Nyström karsiutuivat niukimmalla mahdollisella tavalla beach volleyn maailmankiertueen Haagin Grand Slamin pääsarjasta.

Kouvolan Junior Tour-osakilpailun voittajalle paikka U18-poikien EM-kisoihin (15.7.)

Ensi viikonloppuna pelataan kauden neljäs Junior Tour -osakilpailu Kouvolassa. Käyrälammella kerätään kiertueen rankingpisteitä, mutta U18-poikien sarjassa on tarjolla myös kansainvälinen edustustehtävä.