Beach volley

Beach volley on yksi kesän suosittuja ajanviettotapoja kaikenikäisten keskuudessa, mielenkiintoinen kilpailulaji ja myös näkyvä laji tiedotusvälineissä.

Beach volleyn SM-kiertue on vakiintunut, tasokas kilpailusarja, joka tarjoaa pelaajille hienoja ja hyvin järjestettyjä turnauksia sekä katsojille paljon nähtävää paikan päällä. SM-kiertueen lisäksi ranking-pisteitä voi kerätä avoimen kiertueen osakilpailuista.

Junior Tour puolestaan antaa nuorille erinomaisen mahdollisuuden kilpailla beach volley kentillä. Myös veteraaneille on omat SM-turnauksensa ja harrastajille paljon omia turnauksia ja kilpailumuotoja kuten esimerkiksi Viikkari biitsi.

Suomalaispelaajat osallistuvat myös FIVB:n ja CEV:n tapahtumiin. Ykkösparina on ollut jo vuosia Erika ja Emilia Nyström.

Beach volleyta voi pelata myös upeassa hallissa Helsingin Salmisaaressa, joten lajin harrastaminen ei ole sidottu kesään.

Uutisia

Määttäselle ja Sirénille hieno neljäs sija nuorten olympialaisissa (27.8.)

Miro Määttänen ja Santeri Sirén taistelivat tiukasti beach volleyn pronssista nuorten olympialaisissa Kiinan Nanjingissa, mutta aivan ei suomalaisparin hyvä taistelu riittänyt. Argentiinan Santiago Aulisi ja Leo Aveiro veivät pronssimitalit luvuin 2-1 (21-10, 12-21, 15-12).

Jyväskylään beach volleyn Pohjoismainen huipputurnaus (27.8.)

Suomen beach volley -kausi saa upean huipennuksen syyskuussa, kun Jyväskylässä pelataan Pohjois-Euroopan lentopalloliiton, NEVZA:n turnaus.

Määttäsen ja Sirénin välierävastustajat Euroopan mestareita (26.8.)

Miro Määttänen ja Santeri Sirén iskevät keskiviikkona Nanjingissa, Kiinassa nuorten olympialaisten beach volleyssa mitaleista. Välierävastustajat ovat Venäjän Oleg Stoyanovskiy ja Artem Yarzutkin, joilla on tilillään kovia saavutuksia.

Määttänen ja Sirén taistelivat upeasti mitalipeleihin nuorten olympialaisissa Nanjingissa (25.8.)

Beach volleyn lahjakas parivaljakko Miro Määttänen ja Santeri Sirén iskivät upeasti tiensä välieriin nuorten olympialaisissa Nanjingissa, Kiinassa.

Määttänen ja Sirén kahdeksan parhaan joukkoon nuorten olympialaisissa (24.8.)

Nuorten olympialaisten beach volleyssa Kiinan Nanjingissa suomalaispari Miro Määttänen – Santeri Sirén taisteli tiensä puolivälieriin.

Beach-tytöille komeasti EM-pronssia (24.8.)

Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen saavuttivat upeasti pronssia beach volleyn alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Norjan Kristiansandissa. Sinisalo / Ahtiainen ovat suomalaisen beach-historian kolmas mitalipari.

Sinisalo / Ahtiainen beachin EM-välieriin (23.8.)

Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen selviytyivät lauantaina välieriin beach volleyn alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Norjan Kristiansandissa voitettuaan päivän molemmat ottelunsa. Pojissa Akseli Lankinen / Janne Marttila pelaavat puolestaan upeasti sijoista 5-8.

Tytöt lohkovoittoon beach volleyn EM-kisoissa (22.8.)

Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen voittivat alkulohkonsa alle 18-vuotiaiden beach volleyn EM-kisoissa Norjan Kristiansandissa. Myös poikien kaksikko Akseli Lankinen / Janne Marttilan selviytyivät jatkopeleihin.

Upea suomalaisavaus U18 beach volleyn EM-kisoissa (21.8.)

Beach volleyn alle 18-vuotiaiden EM-kilpailut käynnistyivät torstaina Norjassa suomalaisittain upeasti. Suomen poikien edustuskaksikkon Akseli Lankinen / Janne Marttila votti oman ottelunsa ja tyttöjen kaksikko Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen kaksi otteluaan.

Beach volleyssa varma jatkopaikka nuorten olympialaisissa (19.8.)

Suomen beach volley –kaksikko Miro Määttänen ja Santeri Sirén otti alkulohkon toisen voittonsa kukistamalla Omanin luvuin 2-0 (21-11, 21-10) nuorten olympialaisissa Nanjingissa, Kiinassa.